Donderdag 26 juli
Door: Lotte en Laura
Blijf op de hoogte en volg Reisgroep Libanon 2018
29 Juli 2018 | Libanon, Aanjar
Wat een super dagje weer! Vandaag wisselde we om met het helpen bij verschillende leeftijdscategorieën. Dat betekent dus dat Henriëtte en ik (Laura) hielpen bij de kleine kinderen en Thessa, Inge en Lotte hielpen bij de wat grotere kinderen. Wat een geweldige kinderen allemaal! Aan het eind van de ochtend hadden we een uurtje met spelletjes voorbereid voor de oudere kinderen. De kinderen vonden het erg leuk om een keer andere soort spelletjes te proberen. Voor ons was het aardig chaotisch maar erg leuk om te doen.
's Middags konden we eerst even luchen in de Mission House, daarna een poosje rusten en op naar een boerderij in de buurt! Daar aangekomen bleek het te bestaan uit een paar koeien, een pauw en wat konijnen. Er was een mooi meer waar we rond konden lopen. Hoewel de moeheid bij de groep was toegeslagen was het achteraf toch een goede ervaring.
Over de avond was iedereen erg te spreken. Wat hebben we die avond gelachen! We hadden een BBQ bij de kerk met veel tieners en ook wat nieuwe gezichten. Tussen het heerlijke eten door gingen er heel wat verhalen over en weer en konden we echt genieten van de avond. Later die avond kwam er zelfs een stoet voorbij lopen, wat een ceremonie bleek te zijn voor een Anjaraanse bruiloft. De drank (arak) vloog letterlijk door de lucht en was van afstand te ruiken. Het is traditie dat de bruidegom de bruid ophaalt met veel muziek en een trom, vanuit het dorp sluiten mensen aan om deel te nemen en mee te feesten! Wanneer de vader van de bruid (symbolisch) akkoord gaat en zijn zegen geeft, gaat de stoet weer terug naar het huis van de bruidegom waar een groot feest wordt gehouden tot diep in de nacht, hiervan kan het hele dorp dan meegenieten. Super leuk om te zien, maar slim om op een afstandje van te blijven.
Kort samengevat: weer een dag om van te genieten!
Liefs,
Reisgroep Libanon 2018
30 Juli 2018 - 05:14
Ina:
Wat leuk dat jullie een bruiloft hebben gezien daar. Nu lezen jullie het verhaal over de tien wijze en dwaze meisjes uit de bijbel voortaan vast anders ☺. Blij te lezen jullie het zo gezellig hebben daar